GT News

Daně, účetnictví, právo a nejen to. Všechny klíčové novinky pro váš byznys.

Petr Paseka | 18. Ledna 2024

Grant Thornton je i letos partnerem Jizerské 50

Sdílet článek:

Sedmapadesátý ročník největšího tuzemského závodu v běžeckém lyžování je pomalu za dveřmi. Do Jizerských hor se mezi 8. a 11. únorem sjedou tisíce nadšených amatérů, ale i ta nejužší světová špička laufařů, jak se vyznavačům dlouhých běhů přezdívá. Jsme hrdí, že k tomu, aby si z Bedřichova všichni odvezli nezapomenutelný zážitek, již potřetí v roli oficiálního partnera přispěje i Grant Thornton.

„Jizerská 50 je legendární závod, symbolizuje tradici, ale i evoluci lyžování. Líbí se mi, jak se tyhle dva elementy na místě daří snoubit. Jde o po všech směrech profesionálně zorganizovanou akci, které se však daří držet tu rodinnou atmosféru a odkazovat na vlastní kořeny. Líbí se mi i to prolínání profesionálních sportovců s absolutními hobbíky, mezi které se řádím i já. Vážím si, že jsme součástí celého toho kolotoče,“ říká Tomáš Brabenec, partner Grant Thornton, který si během 56. ročníku úspěšné odbyl svou premiéru na 50km trati.

Velká novinka v Klubu mistrů

Byť uznání zasluhuje každý, kdo se účastní některého ze závodů bohatého programu Jizerské 50, jedna skupina borců (a borkyň!) si podle nás zaslouží hold speciální. Proto už od počátku našeho partnerství podporujeme Klub mistrů, tedy elitní skupinu těch, kteří hlavní 50km závod absolvovali nejméně třicetkrát! Věřte nebo ne, ale během loňského ročníku se rozrostl počet takových borců už na 177. No a věřte nebo ne, mezi nimi nefigurovala ani jedna žena.

Jak je to možné? To je otázka, kterou jsme na našem fialovém stánku od kolemjdoucích slýchali poměrně často. Vysvětlení je poměrně banální. Až do roku 1990 se totiž ženy hlavního závodu účastnit nemohly. Na naši žádost tedy pořadatelé slavného závodu změnili pravidla pro příslušnost v elitní společnosti Klubu mistrů. Ženám do zmíněného roku 1990 nově započítávají i starty na 25km trati. Výsledkem je, že téměř 180 vytrvalců doplní první žena – Běla Podrábská! Už se nemůžeme dočkat, až ji na bedřichovském stadionu do Klubu slavnostně uvedeme a budeme rádi, když u toho budou i někteří z vás.

Skol!