GT News

Daně, účetnictví, právo a nejen to. Všechny klíčové novinky pro váš byznys.

| 1. Února 2024

Od bedny přes závěr závodu až po čestné uznání. Grant Thornton uvede historicky první ženu do Klubu mistrů Jizerské 50

Sdílet článek:

Říká se o nich “holky ze závěru závodu”. Tyto holky jsou ve skutečnosti spíše gala dámy Jizerské 50, které se v závodních letech praly o stupně vítězů. Dnes už dávno nezávodí, ale sport, běžecké lyžování a Jizerská 50 k nim neodmyslitelně patří, a tak od roku 2015 pravidelně jezdí jako závěr závodu ve svítivých vestičkách a závodníci, kteří mají tu čest být jimi doprovázeni, si z této jízdy odnáší vskutku nezapomenutelný zážitek! A protože na stopě k úspěchu rozhodují ty nejmenší detaily, Grant Thornton, hrdý partner Klubu mistrů Jizerské 50, se rozhodl jeden nemalý detail uvést na pravou míru. Bělu Podrábskou jako první ženu vůbec uvést do Klubu mistryň Jizerské 50 a vzdát jí hold za 33 účastí na Jizerské 50! Zaslouženě. A vy můžete být u toho s námi!

bela-podrabska-pani-grant-thornton-jizerska.jpg (211 KB)

Ku příležitosti 50. výročí Jizerské 50 vznikl Klub mistrů Jizerské 50. Jeho členem se stává každý závodník po úspěšném dokončení třiceti Padesátek. Doposud na jeho seznamu nestanuly žádné ženy, ty až do roku 1990 jezdily “pouze” třicítku, a tak na požadovaný počet startů nemohly dosáhnout. Grant Thornton nyní ženám do tohoto roku uzná starty na kratší distanci a od roku 1991 započítává pouze starty na hlavní, tedy 50 km trase. A v podvečer při slavnostním zahájení 57. ročníku ČEZ Jizerské 50 uvede do Klubu mistrů také svou první mistryni!

Touto jedinou a zcela výjimečnou ženou je právě Běla Podrábská. Drobná, usměvavá a stále neskutečně aktivní dáma, která jezdí pravidelně se svou nerozlučnou partou – Ivanou Vojtěchovou, Věrou Týfovou a Irenou Hamplovou, takzvaný „závěr závodu“. S dobrým pocitem každoročně společně dovezou do cíle ty, kteří trasu Padesátky zdolají za nejdelší možný čas. Snaží se je dovézt za světla, což se ne vždy podaří. Dělají pro to ale maximum! Namažou jim lyže, nabídnou kořalku, podpoří, pochválí, povypráví zajímavou historku, která se pojí k místu, kterým právě projíždějí… Za krátkou dobu se zpravidla ze závodníka a doprovodu stává nerozlučná skupina, byť také ne, když jej do cíle doprovází vítězky z roku 1970!

To ale není vše, v průběhu závodního programu doprovází také další odvážlivce na trasách 25 a 30 km, někdy uzavírají dokonce i závod na 10 kilometrů. Za závodní víkend tak mají v nohách kolem 85-90 km.

Recept na vitalitu a úctyhodné výkony na běžkách vám neprozradí, byť pár tipů byste snad pochytit mohli. Každé ráno je potřeba (se) dobře namazat! Naše dámy tak drží tradici v podobě ranního setkání u svařáku na parkovišti, kde už je tuze dobře znají, páteční pivo za odměnu v hospodě a sobotní tatarák se šampaňským u Běly doma.

A jestli stihnete zajet Padesátku alespoň třicetkrát, pak se můžete také těšit na výhody Klubu mistrů Jizerské 50, kterými jsou speciální fialové startovní číslo, čepice Swix se jménem a číslem a historické zlaté látkové číslo. „Nárok o posun o jednu startovní vlnu ani přednostní odbavení u výdeje čísel či na občerstvení již sice nevyužiji, ale na slavnostním udělení tohoto ocenění nemohu chybět,“ doplňuje Běla. A její kolegyně? Ty své nadšení a radost neskrývají, dorazí společně a nemohou se dočkat, až to společně oslaví. 

Ani vy byste u toho neměli chybět, a tak se zastavte na stadionu v Bedřichově v Jizerských horách v podvečer 8. února 2024 a oslavte s námi uvedení první dámy do Klubu mistrů Jizerské 50.

klub-mistru.jpg (210 KB)