GT News

Daně, účetnictví, právo a nejen to. Všechny klíčové novinky pro váš byznys.

| 25. Ledna 2024

Grant Thornton přivítá do Klubu mistrů Jizerské 50 historicky první ženu

Sdílet článek:

Klub mistrů na Jizerské 50 vznikl k příležitosti výročí 50. ročníku, tedy už v roce 2017. Již třetím rokem se o všechny jeho detaily stará jeho hrdý partner, společnost Grant Thornton, a oceňuje všechny veterány Jizerské 50, kteří se zúčastnili nejméně 30krát. Letos čeká Klub mistrů zásadní novinka - díky novým pravidlům do něj po šesti letech existence může vstoupit první žena. Ptáte se, jak je to možné?

Historie byla k ženám nespravedlivá nejen na sportovním poli, ale ve společnosti obecně. Na Jizerské 50 se ženy do roku 1990 nemohly účastnit závodu na 50 km, a tak takřka neměly možnost najet jich dostatečný počet pro vstup do Klubu mistrů. Organizátoři legendárního závodu se rozhodli tuto křivdu alespoň částečně napravit tím, že od 57. ročníku budou ženám do Klubu mistrů počítat také kratší ženský závod na 25 km. V roce 1991 naštěstí došlo k nápravě a brány nejdelšího závodu se otevřely všem bez rozdílu, a tak od tohoto ročníku se opět budou počítat pouze účasti na 50 km trase. Zkrátka od té doby měly ženy vše zpět pevně ve svých rukách!

K novému pravidlu organizátoři přistoupili k příležitosti 30 možných účastí žen na nejdelší trati (závod se kvůli špatným sněhovým podmínkám dvakrát nekonal). Je nám ctí, že díky tomu můžeme dohromady s partnerem Grant Thornton do Klubu mistrů přivítat historicky první ženu, kterou se stává neuvěřielná Běla Podrábská s 33 započítanými účastmi.  Věříme, že tímto krokem zajistíme, aby nikdo nebyl diskriminován. Všechny, kteří se pravidelně účastní a píší s námi historii Jizerské 50, ať už v letech minulých nebo budoucích, chceme náležitě ocenit.

„I letos pomůže společnost Grant Thornton vyšlapat cestu vyjma svých klientů i těm nejlepším závodníkům ze závodu Jizerská 50. Je partnerem těch, kteří se každý rok vytrvale vydávají vstříc svému cíli, ctí tradice a hodnoty, které závod představuje,” doplňuje náš partner Tomáš Brabenec.

V klubu mistrů Jizerské 50 je aktuálně 169 účastníků padesátky a jejich počet neustále roste. Jsme si jisti, že nyní bude Klub mistů pestřejší než kdykoliv dříve, a že v něm uvidíme stále více spokojených žen, které si to bezpochyby zaslouží.

Jaké výhody čekají na všechny členy klubu mistrů?

Každý, kdo vstoupí do Klubu mistrů ČEZ Jizerské 50 získá historické zlaté látkové startovní číslo se svým jménem a číslem. Zároveň má doživotně nárok na posun o jednu startovní vlnu dopředu, což členové hojně využívají a oceňují, protože jim to zajistí ještě lepší stopy.