GT News

Daně, účetnictví, právo a nejen to. Všechny klíčové novinky pro váš byznys.

Ivan Fučík | 5. Listopadu 2013

Zákonná opatření podepsaná prezidentem

Sdílet článek:

Prezident republiky Miloš Zeman podepsal ve čtvrtek dne 17. října 2013 čtyři zákonná opatření:

  1. Zákonné opatření Senátu, kterým se mění zákon č. 592/1992 Sb., o pojistném na všeobecné zdravotní pojištění, ve znění pozdějších předpisů
  2. Zákonné opatření Senátu o změně daňových zákonů v souvislosti s rekodifikací soukromého práva a o změně některých zákonů, které zasahuje zejména do oblasti daní a sociálního zabezpečení
  3. Zákonné opatření Senátu o dani z nabytí nemovitých věcí, které nahrazuje dosavadní zákon o dani dědické, darovací a převodu nemovitostí (zdanění darů a zdanění majetku nabytého v dědictví bude řešit jen  zákon o daních z příjmů)
  4. Zákonné opatření Senátu, kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 55/2012 Sb., kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů.

Zákonná opatření čekají na schválení novou Poslaneckou sněmovnou. Přesný obsah a dopady zákonných opatření momentálně analyzujeme. O zásadních souvislostech vás budeme průběžně informovat v časopisu Newsletter Finanční management a na webu v následujících měsících.