GT News

Daně, účetnictví, právo a nejen to. Všechny klíčové novinky pro váš byznys.

| 7. Ledna 2021

Změny v Grant Thornton Advisory: Zbyněk Bolcek se stává vedoucím partnerem

Sdílet článek:

Začátek roku přinesl do poradenské skupiny Grant Thornton personální změny. Zbyněk Bolcek se nově stal vedoucím partnerem Grant Thornton Advisory. Na postu střídá Davida Pirnera, který bude nadále pokračovat ve své dosavadní roli generálního ředitele celé skupiny Grant Thornton v České republice.

„Rád bych se plně věnoval našim klientům a zaměstnancům ve skupině. Strategické řízení skupiny a vedení jedné z divizí nelze dlouhodobě skloubit. Zbyněk Bolcek má všechny předpoklady pro dobré vedení divize poradenských služeb Grant Thornton,“ říká David Pirner, generální ředitel Grant Thornton.

„Mým cílem je zásadně rozšířit portfolio našich špičkových poradenských služeb jak směrem k novým klientům, tak i do nových oblastí. Naším posláním je podporovat naše zákazníky v Čechách i v zahraničí v jejich transformaci do moderních digitálních organizací,“ říká Zbyněk Bolcek, vedoucí partner Grant Thornton Advisory.

Zbyněk Bolcek je absolventem Vysoké školy ekonomické v Praze, kde získal titul inženýra. V poradenství působí již 20 let, z toho 12 let v Grant Thornton. V průběhu své dosavadní kariéry získal zkušenosti ve společnosti Telefónica O2 Czech Republic, Český Telecom, GTS CZECH či Mobile Entertainment Company, kde zastával pozici marketingového ředitele. Zbyněk má bohaté zkušenosti zejména v oblasti strategie, ekonomické regulace a rozvoje obchodu, prodeje a marketingu. V poradenské divizi Grant Thornton byl Zbyněk Bolcek doposud zodpovědný za projekty v sektoru telekomunikací, dopravy a energetiky. Je ženatý, má dvě děti a rád cestuje. Mezi jeho záliby patří sport, zejména pak fotbal, lyžování, skialpinismus a turistika.