GT News

Daně, účetnictví, právo a nejen to. Všechny klíčové novinky pro váš byznys.

Jiří Mačát | 20. Prosince 2022

Projekt AGROBOS: Když transakce není jen o financích

Sdílet článek:

Advokátní kancelář GT Legal zastupovala společníky firmy AGROBOS při jejím prodeji.

AGROBOS je středně velkou společností zabývající se zemědělskou výrobou ve středních Čechách, která byla již od roku 1992 v rukou stejných společníků. Ti do ní vložili kus svých životů a při prodeji pro ně bylo proto důležité, aby zůstal zachován její charakter a byla zajištěna její budoucnost.

„Od prvního momentu, kdy jsme na projektu začali pracovat, jsme vnímali silné pouto společníků se společností. Mezi priority při prodeji stavěli zajištění jejího dalšího rozvoje a ochranu současných zaměstnanců po transakci,“ vysvětluje Jiří Mačát, seniorní advokát, který s podporou partnera Lukáše Zahrádky projekt vedl.

Advokátní kancelář GT Legal poskytovala komplexní právní poradenství ve všech fázích transakce, kterou v listopadu 2022 dovedla k úspěšnému konci. Kromě přípravy samotné smluvní dokumentace zastupovala klienta i při vyjednávání a pomáhala s přípravou AGROBOS na přechod do nových rukou i s nastavením budoucích vztahů mezi AGROBOS a klienty. „Bylo mi ctí pomoci našim klientům s předáním společnosti, se kterou měli spojenou velkou část jejich života, do rukou nových vlastníků, kteří ji budou nadále rozvíjet,“ vzpomíná Jiří Mačát, který právě díky zmíněným specifikům označuje projekt jako velmi zajímavý.